Парубій та Брок закликали Європарламент проголосувати за безвіз для України до річниці Євромайдану

Парубій та Брок закликали Європарламент проголосувати за безвіз для України до річниці Євромайдану

Фото: УНІАН

За словами Парубія, річниця Євромайдану 21 листопада буде важливою символічною датою для завершення лібералізації візового режиму.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та голова Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмар Брок закликали Європейський парламент проголосувати за безвізовий режим для України до річниці Євромайдану 21 листопада 2016 року, передає УНІАН.

За словами Парубія, річниця Євромайдану 21 листопада буде важливою символічною датою для завершення лібералізації візового режиму, адже саме під гаслом євроінтеграції українці виходили на Майдан.

Брок, своєю чергою, пояснив, що затримка у завершенні лібералізації візового режиму була внутрішньою інституційною проблемою Європейського Союзу.

"Ельмар Брок та Андрій Парубій разом закликали Європарламент знайти рішення та завершити процес лібералізації візового режиму до річниці подій Євромайдану 21 листопада 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Також Парубій передав Броку заяву, підписану головою та представниками більшості фракцій Верховної Ради щодо завершення процесу лібералізації візового режиму до річниці подій Євромайдану.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер підтвердив виконання Україною всіх критеріїв для безвізового режиму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація