Парубій виступив за введення візового режиму з Росією

Парубій виступив за введення візового режиму з Росією

Фото: ТСН.ua

Спікер уникнув відповіді на питання про розрив дипвідносин з РФ.

Новопризначений спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що виступає за введення візового режиму з Росією.

"Перебуваючи на посаді секретаря РНБО, я виступав з ініціативою введення візового режиму з Російської Федерацією. Ця моя позиція залишається. Я вважаю, той шлях, який ми повинні пройти. Коли ми бачимо агресію з боку якої-небудь держави, такі відносини зупиняються і призупиняються", - сказав він в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

При цьому Парубій уникнув питання, чи буде поставлено на голосування розрив дипломатичних відносин з Росією.

Нагадаємо, що раніше комітет у закордонних справах Верховної Ради ухвалив рішення про припинення дипломатичних відносин із Росією.

Авторами постанови виступили народні депутати Борис Тарасюк, Володимир Парасюк, Оксана Корчинська, Юрій Шухевич і Олег Петренко. Згідно з документом, причинами розірвання дипломатичних відносин із РФ є порушення прав громадян України, захоплення та утримання в Росії заручників, а також порушення принципів міжнародного імунітету, в тому числі стосовно народного депутата України, депутата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко.

Пізніше той самий комітет повторно розглянув проект постанови №4221, який пропонує припинити дипломатичні відносини з Росією, і рекомендував парламенту відхилити його.

Парубій хоче ввести візовий режим з Росією

Парубій хоче ввести візовий режим з Росією

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація