Парубій закрив засідання ВР під провал скасування "закону Савченко"

Парубій закрив засідання ВР під провал скасування "закону Савченко"

Фото: УНІАН

Спікер подякував депутатам за роботу,незважаючи на провокації.

Верховна Рада розглянула два законопроекти щодо скасування застосування "закону Савченко" до засуджених за особливо тяжкі злочини, а після цього спікер Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Про це пише РБК-Україна.

"Спасибі вам за активний, плідний і важливий день... Не дивлячись на всі спроби дестабілізувати парламент... Вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Завтра о 10:00 прошу всіх в зал", - сказав глава ВР.

Перед закриттям нардепи розглядали 2 законопроекти №4032 і №4548, якими пропонувалося скасувати застосування "закону Савченко" до засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини. При цьому законопроекти підтримали лише 155 і 143 парламентаря при 226 необхідних.

Парубій підкреслив, що після розгляду цих проектів законів Рада може розглянути аналогічний урядовий законопроект №5259 "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення" і прийняти по ньому рішення.

Нагадаємо, юрист-кримінолог Ганна Маляр наголосила, що так званий "закон Савченко" був прийнятий під конкретних людей, а надто під "елітних бандитів" та VIP-злочинців. Водночас, вона наголосила, що новим документом законодавець визнає, що умови тримання невинуватої особи жорсткіші, ніж тих, які судом визнані винними.

Через "закон Савченко" на волю вийдуть засновник відомої будівельної афери "Еліта-центр" Олександр Волконський-Шахов та скандальний  лікар-шахрай Андрій Слюсарчук, відомий як "доктор Пі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація