ПАРЄ визначила дату дебатів по Савченко

ПАРЄ визначила дату дебатів по Савченко

У ПАРЄ розглянуть питання Савченко / Фото: Архів

Питання визнано першочерговим і призначене на перший день роботи сесії.

Розгляд "справи Савченко" Парламентською асамблеєю Ради Європи відбудеться під час весняної сесії в Страсбурзі. Питання українки винесене на перший день роботи, 18 квітня, повідомляє Європейська правда.

Очікується, що в сесії ПАРЄ візьмуть участь президент Австрії Хайнц Фішер, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і прем'єр-міністри Грузії Георгій Квірікашвілі, Туреччини Ахмет Давутоглу, Болгарії Даніель Мітов та інші офіційні особи. Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс представить щорічну доповідь про свою діяльність у 2015 році.

Окрім Савченко, депутати з різних країн континенту розглянуть міграційну кризу та можливі шляхи її подолання, враховуючи дотримання прав людини. Інші пункти порядку денного включають дебати по оцінці впливу заходів по підвищенню політичної представленості жінок, запобігання радикалізації дітей, умови, в яких перебувають затримані під час війни в Україні особи, ситуація у сфері охорони здоровʼя, а також боротьба з антисемітизмом у Європі. Асамблея також дасть оцінку співпраці з палестинською Національною радою.

Тим часом полоненій українці, котра оголосила сухе голодування, стає дедалі гірше. Напередодні адвокати заявили про втрату контролю за станом здоров'я Савченко. Сьогодні ж стало відомо, що жінка настільки слабка, що ледве піднімається у свою камеру.

Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков повідомив, що в української льотчиці і депутата вже помітні симптоми зневоднення. Вона вважає, що протримається ще чотири дні.

Тим часом російські тюремники вже готуються насильно поїти Савченко водою.

Прожити без води Надія Савченко зможе ще мінімум чотири дні

Прожити без води Надія Савченко зможе ще мінімум чотири дні

Повʼязані теми:

Наступна публікація