Паспорт, сім'я і старі "мєнти": три версії, чому пішла Згуладзе

Паспорт, сім'я і старі "мєнти": три версії, чому пішла Згуладзе

Фото: УНІАН

Грузинка стала обличчям реформ в українських правоохоронних органах.

Перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе пішла у відставку. Це було її рішення, яке задовольнив уряд, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Згуладзе уособлювала обличчя нової української поліції. Тепер вона буде обіймати формальну посаду - залишиться при МВС радником.

Серед поважних чоловіків у погонах вона виглядала екзотично. Тендінта і витончена грузинка на посаді заступника міністра МВС з'явилася менше ніж півтора року тому. Вона демонструвала неймовірну відкритість, як для міліційного високопосадовця.

Згуладзе казала, що в Україні у неї лише одна мета – з міліції зробити поліцію. Саме вона очолила організацію навчання і конкурс до нової патрульної поліції.

Нині більшість українських міст уже має нову патрульну поліцію. І Ека Згуланде – обличчя цієї реформи.

"Я зробила щось маленьке і можу називати себе громадянкою цієї країни", - прокоментувала вона.

Вона – остання з представників так званого "спецназу реформ". Тобто іноземців, що прийшли в Україну після Революції гідності.

Ека Згуладзе звільнилась з поста заступника міністра МВС

Ека Згуладзе звільнилась з поста заступника міністра МВС

Відомо, що про відставку Згуладзе попросила сама. Є кілька версій, чому грузинська реформаторка залишає посаду. Одна з них – що з 1 травня набув чинності закон, який забороняє держслужбовцям мати подвійне громадянство. У Еки Згуладзе, крім українського, залишився, грузинський паспорт.

Друга версія – це сімейні обставини, що не дозволяють грузинці більше перебувати в Україні. Її маленький син і чоловік мешкають у Парижі.

І третя версія – Згуладзе вижили представники "старої гвардії" у правоохоронних органах. Сама Згуладзе лише раз казала про конфлікт між гілками влади. Це сталося після шквалу критики в бік її відомства, коли поліцейський застрелив пассажира БМВ, який порушував правила.

"Це сигнал новій поліції, котра тільки навчилася ходити. Вони завтра навчаться бігати, не треба їм обрізати крила такими сигналами. Це дуже небезпечно для країни", - говорила вона.

11 травня про відставку Згуладзе повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Пізніше сама Згуладзе оприлюднила офіційну заяву з цього приводу.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Наступна публікація