Пайєтт назвав Абромавичуса великим чемпіоном з реформ

Пайєтт назвав Абромавичуса великим чемпіоном з реформ

Абромавичус пішов у відставку. / Фото: УНІАН

Посол США прокоментував відставку міністра.

Посол США Джеффрі Пайєтт вважає міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса ефективним керівником.

Про це він написав у своєму Твіттері, коментуючи рішення міністра про відставку.

"Один з великих чемпіонів з реформ українського уряду… І той, хто вірив у майбутнє, на яке заслуговує український народ", – написав він.

Сьогодні, 3 лютого, глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вирішив піти у відставку

Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відзвітує про роботу уряду перед Верховною Радою 16 лютого. Рішення про це було прийнято на засіданні голів фракцій за участю президента і прем'єра.

Перед тим лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко закликав членів Кабміну відзвітувати у парламенті до 5 лютого. За словами представника пропрезидентської політсили, його ініціативу підтримують представники інших партій у парламенті. Раніше у фракції "Самопоміч" почали вимагати переписати коаліційну угоду та сформувати новий уряд.

Лідер фракції Олег Березюк наголосив, що апогеєм порушення всіх правил публічного управління була розробка і прийняття бюджету країни.  Крім того, ВО "Батьківщина" вимагатиме відставки усього Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком

 

Міністри

Повʼязані теми:

Наступна публікація