Печерський суд зобов'язав СБУ та ГПУ забезпечити медобстеження Корбана

Печерський суд зобов'язав СБУ та ГПУ забезпечити медобстеження Корбана

Фото: Євгенія Кравчук

У діях працівників ізолятора судді порушень не знайшли.

Сьогодні, 10 лютого, Печерський суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру та СБУ провести повне медичне обстеження лідера УКРОПу Геннадія Корбана, передає з судової зали кореспондент ТСН.

Обстеження має відбутись у СІЗО, але за присутності фахівців з інституту серцево-судинної хірургії Амосова. Результат обстеження мають представити впродовж двох тижнів. Зазначимо, що суддя Дніпровського суду Микола Чаус також ухвалював рішення про медобстеження політика, однак впродовж півтора місяців медичних висновків досі немає.

Водночас адвокати Корбана скаржились суду на те, що 27 січня політику в СІЗО СБУ, де він утримується, стало зле. Лікарі "швидкої" наполягали на терміновій госпіталізації, однак представники ізолятора заборонили це зробити. Такі кроки робітників ізолятора адвокати розцінюють як застосування насильства до їхнього підзахисного.

Суд вирішив, що адвокати Корбана не довели застосування сили до політика, що СБУ забезпечує необхідну медичну підтримку, а від лікування Корбан відмовився сам. Тож порушень у діях працівниців СІЗО не знайшли.

"Зобов'язати орган досудового розслідування, ГПУ та СБУ забезпечити медичне обстеження та належне лікування підозрюваного із залученням фахівців інституту Амосова, спеціалістів в галузі кардіології в умовах слідчого ізолятора СБУ. В задоволенні інших вимог заяви відмовити", – повідомив слідчий суддя. 

Розгляд скарг адвокатів на арешт Геннадія Корбана триває.

Як відомо, Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

22 січня  ГПУ провела брифінг, присвячений оприлюдненню нової порції документів які, як стверджується, було вилучено під час обшуків у приміщеннях Корбана. Документи, за твердженням ГПУ, доводять давання хабарів працівникам управління по боротьбі з економічними злочинами та прокуратури. Стверджується, що на виборчу кампанії у Чернігові за три місяці Корбан витратив 2,6 млн доларів.

Геннадій Корбан потребує регулярного медичного обстеження

Геннадій Корбан потребує регулярного медичного обстеження

Повʼязані теми:

Наступна публікація