Перед смертю Шеремет зустрічався у Москві з міністром часів Януковича і оточенням Нємцова - Матіос

Перед смертю Шеремет зустрічався у Москві з міністром часів Януковича і оточенням Нємцова - Матіос

Фото: Reuters

Журналіст описував своє перебування у російській столиці "сумними фарбами".

За три тижні до загибелі журналіст Павло Шеремет відвідав Москву, де зустрічався із міністром доходів і зборів часів Януковича та оточенням вбитого російського опозиціонера Борис Нємцова.

Про це в ефірі 5 каналу розповів головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

За його словами, Шеремет зміг зустрітися з усіма, хто був у близькому оточення Нємцова. Окрім того, він побував в офісному центрі "Москва-Сіті", де спілкувався з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Але про зміст розмови журналіст розповісти не встиг.

"Він відвідував так званий офісний центр "Москва Сіті", де усі наші квазі вигнанці, яких ми обов'язково дістанемо і засудимо. І одним із таких вигнанців був екс-міністр доходів та зборів Клименком. Але ми не встигли проговорити сутність цієї розмови", - розповів військовий прокурор.

За словами Матіоса, Шеремет описував своє перебування у російській столиці "сумними фарбами".

"Не хочу вдаватися в конспірологію, але на останній зустрічі з Павлом ми обговорювали багато речей - він завжди був оптимістом, це світла людина, але в той момент він сумними фарбами описував ситуацію свого перебування десь три тижні тому в місті Москва", - розповів він.

Міжнародні експерти розпочали розслідування вбивства журналіста Шеремета

Міжнародні експерти розпочали розслідування вбивства журналіста Шеремета

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Пізніше з'явилося відео на якому нібито зафіксований момент закладання вибухівки під машину, в якій загинув журналіст Павло Шеремет. Весь ролик був змонтований з різних відеокамер зовнішнього спостереження, які були встановлені поряд з будинком загиблого. Як видно з кадрів, у закладанні бомби брали участь двоє людей - чоловік і жінка.

Шеремет

Повʼязані теми:

Наступна публікація