Перенесення виборів у Києві оскаржують вісім політичних сил

Перенесення виборів у Києві оскаржують вісім політичних сил

Перенесення виборів у Києві оскаржують вісім політичних сил

У Києві вибори до місцевих рад поставили під питання

Документи вже направлені до ГПУ та на Банкову.

Районні ради мають повернутися в столицю. Звернення щодо раптового скасування виборів у районах Києва підготували представники восьми політичних сил, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Рішення про перенесення на невизначений строк підготовки до виборів у районах, що мали відбутися 27 березня, ухвалив окружний адмінсуд столиці. Проти нього вже виступили, серед інших, "Демальянс", "Самопоміч" і "Укроп".

"Тут відсутній підпис партії "Солідарність" і будь-яка взагалі реакція міського голови – пана Кличка. Також гарант Конституції поки не висловився стосовно того, що намагаються фактично відмінити – відтермінувати на невідомий строк вибори до райрад у Києві", - розповів представник "Самопомочі" Сергій Гусовський.

Документ адресовано президентові. Паралельно подано заяву до Генпрокуратури. Політики просять вжити "негайних заходів", щоби не допустити зриву виборчої кампанії.

Оскаржувати рішення суду готується і Центрвиборчком.

"У понеділок ми ідемо до ЦВК, несемо туди списки членів виборчкомів від наших сил і робимо все, щоб виборчий процес тривав, і щоб жодне рішення заангажованих, корумпованих суддів не завадило киянам мати гідну владу", - прокоментував ситуацію "укропівець" Дмитро Сіманський.

Як повідомлялося, 27 січня суддя Огурцов скасував вибори до районних рад Києва, які були заплановані на 27 березня. Рішення про їх проведення раніше затвердила ЦВК.

29 січня стало відомо, що ГПУ та НАБУ візьмуться за суддю, який ухвалив це рішення.

Вибори до столичних райрад раптово скасували

Вибори до столичних райрад раптово скасували

Повʼязані теми:

Наступна публікація