Перевибори мера Кривого Рогу відбудуться навесні – президент підписав закон

Перевибори мера Кривого Рогу відбудуться навесні – президент підписав закон

На віче "Кривий Ріг без Вілкула" 22 листопада 2015 року люди вимагали перерахунку голосів на виборах мера / Фото: УНІАН

Голосування призначили на 27 березня.

Перевибори міського голови Кривого Рогу на Дніпропетровщині відбудуться в неділю, 27 березня 2016 року. Відповідний закон, який ще 23 грудня торік ухвалила Верховна Рада, підписав президент України Петро Порошенко.

"Центральній виборчій комісії доручено з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення вказаних виборів, та вжити заходів щодо матеріально-технічного забезпечення для їхньої підготовки та проведення", – ідеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Нагадаємо, у другому турі виборів мера в Кривому Розі кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог виграв у шести із семи районів міста. Однак у найвіддаленішому – Інгулецькому – зафіксували аномальну явку виборців. У результаті вибори виграв Юрій Вілкул від "Опозиційного блоку" із перевагою у сім сотень голосів. Його поспіхом оголосили мером, не розглянувши скарги опонента.

Місцеві жителі кілька разів виходили на багатотисячні мітинги, захопили будівлю мерії. Також мітингували в Києві під стінами парламенту та Адміністрації президента.

23 грудня Верховна Рада проголосувала за призначення перевиборів у місті – за таке рішення проголосувало 239 народних депутатів. Позачергові вибори мера Кривого Рогу призначили на 27 березня 2016 року.

Гройсман підписав закон про вибори мера Кривого Рогу

Гройсман підписав закон про вибори мера Кривого Рогу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація