Перша велика прес-конференція Трампа. Основні тези президента США

Перша велика прес-конференція Трампа. Основні тези президента США

Фото: Reuters

Трамп не дав жодної прямої відповіді на запитання журналістів про стосунки із РФ.

11 січня відбулася перша велика прес-конференція новообраного президента США Дональда Трампа.

ТСН.uа зібрав основні тези виступу і відповіді на запитання журналістів американського президента Дональда Трампа.

Примітно, що велику частину прес-конференції зайняла розповідь адвоката Трампа Шері Диллон про передачу бізнес-імперії синам. Мовляв, Трамп більше не керуватиме своїм бізнесом, а сини із ним не радитимуться.

Основні тези прес-конференції Трампа:

1. Фармацевтика має повернутися до США, яка раніше постраждала від лобістів. Ми маємо створювати нові робочі місця. Уже чимало людей говорять про безпрецендентних рух, якого не очікували. Також потрібно потурбуватися про скорочення програми літаків F-16, потрібно провести конкурс для подальшої розробки цих літаків.

2. Відповідаючи на запитання про російські хакерські атаки на США, Трамп зауважив: "Я бачив повідомлення і це неправда (інформація про те, що за хакерськими атаками стоїть особисто президент РФ Володимир Путін - ред), яку розповсюджують наші опоненти, це хворі люди. Не лише Росія могла зламати американські сервери, це повсюдна практика у світі, відбувається чимало кібератак. Ми зібрали групу із шести найкращих спеціалістів, щоб боротися проти цього. Ми провели експеримент: хакери намагалися зламати сервери Республіканської партії і їм не вдалося, тому така практика має бути поширеною".

3. Росія може допомогти нам боротися проти ІД, Я сподіваюся, що співпраця із Путіном буде продуктивною. Але якщо відверто, невже ви думаєте, що Гілларі Клінтом була б жорсткішою у стосунках із Путіном, ніж я? Якщо Путіну подобається Дональд Трамп, я вважаю це активом, а не пасивом.

4. Я - VIP особа і я дуже обережний, бо куди б ти не поїхав, за тобою будуть слідкувати камери. Вони настільки крихітні, що ви можете їх не побачити, вони можуть бути навіть у готельних номерах. Чи справді ви вірите в ту інформацію, яку поширили про моє перебування у Москві?

5. У мене немає жодних угод із РФ, вона немає на мене жодного впливу, я незалежний від РФ.

6. Ми побудуємо стіну (про стіну із Мексикою - ред). Почнемо будувати як тільки зможемо, я не готов чекати рік. І Мексика за неї заплатить - в якійсь формі. Я поважаю уряд Мексики, поважаю і люблю мексиканців. Не їх вина, що склалася така ситуація і її слід виправити - тому стіну потрібно будувати. І мексиканці за це заплатять, хоча поки йдуть переговори, стіну будувати все одно потрібно будувати. Це буде зроблено на кошти США, а потім Мексика заплатить компенсацію.

7. Розвідслужби мають важливе значення, ми призначемо таланових людей і через 90 днів вони підготують серйозну доповідь про те, як боротися із хакерськими атаками. США атакує чимало країн - Росія, Китай та інші. Дуже сумно, коли доповіді розвідки потрапляють у ЗМІ. Це секретна інформація.

8. Росія поважатиме нашу країну більше. коли я буду керувати країною. Немає кнопки перезавантаження, якою користувалася Клінтон. Путіну не варто було нас взламувати і думаю, що надалі він нас взламувати не буде. І Китай, і Японія, І Мексика - всі вони будуть нас більше поважати.

9. Я не думаю, що він (президент США Барак Обама із санкціями проти РФ - ред) далеко зайшов, ні. Я не говорив цього і не кажу.

Додамо, що на чимало запитань журналістів, наприклад, про санкції, які запровадив президент США Барак Обама проти РФ, про стосунки із президентом РФ Володимиром Путіном тощо, Дональд Трамп не дав прямої відповіді. Він також ухилявся від відповідей на запитання журналістів, відповідаючи риторично.

Нагадаємо, американський ресурс BuzzFeed сколихнув світ, опублікувавши досьє на 35 сторінок, в якому стверджується, що Росія має компромат на Трампа

У ньому зазначається, що ФСБ має компромат на Трампа стосовно інциденту, який трапився в одному з московських елітних готелів. Так,  Трамп нібито у люксовому номері, де раніше зупинялися президент Барак Обама з дружиною Мішель (яку новообраний президент ненавидить), замовив повій, які на тому самому ліжку влаштували сексуальне шоу "золотий дощ" (сечовипускання).

У документі також ідеться про те, що Росія впливала на Трампа протягом останніх 5 років.

Дональда Трампа звинувачують у багаторічному шпигунстві на користь Кремля та у зв'язках із повіями

Дональда Трампа звинувачують у багаторічному шпигунстві на користь Кремля та у зв'язках із повіями

Повʼязані теми:

Наступна публікація