Перші жертви Революції гідності загинули від куль російських снайперів - Парубій

Перші жертви Революції гідності загинули від куль російських снайперів - Парубій

Фото: Право на владу

Народний депутат назвав прізвища ватажків київських банд, які планували розстрілювати євромайданівців.

Перші постріли під час Революції гідності у 2014 році здійснили російські снайпери. Про це заявив нардеп Андрій Парубій в ефірі "Право на владу" на 1+1, щоправда зазначивши, що його дані дещо суперечать версії генпрокуратури.

"Я стверджую: на Майдані працювали російські снайпери. Я це знаю з багатьох допоміжних даних. Коли ми відбили готель "Україна", ми говорили з покоївками, які казали, що кілька номерів були винайняті, де були люди з московською говіркою, і вони бачили, як заходили люди зі зброєю. 20 зранку я був там, коли були перші постріли. Це були снайперські постріли, коли падали один по одному наші хлопці. Вже пізніше стріляв "Беркут", - розповів Парубій.

Нардеп наполягає, що прокуратура має перевірити його версію як робочу.

Євромайданівців розстрілювали снайпери з Росії – Парубій

Євромайданівців розстрілювали снайпери з Росії – Парубій

Крім того, Парубій розкрив нові дані слідства. За його словами, за ці дні в Києві було роздано 1,5 тис. необлікованих автоматів Калашникова.

"Роздано МВС, роздано Захарченком з одним наказом: "Знищити Майдан". З них 1100 автоматів було роздано працівникам міліції і 408 - злочинним угрупованням, бандитам просто. Це київські банди. У мене є імена керівників цих злочинних угрупувань: Кошелева, Васильєва. І ці бандити з автоматами мали одне завдання - знищити нас на Майдані. І мене це вразило. Бо якби ми не змогли відтіснити їх і показати, що Майдан твердий, всі ці автомати заговорили би", - зауважив Парубій.

Депутат додав, що після поразки режиму Януковича вказані озброєні банди втекли у Севастополь і в Москву. Росія тепер прикриває цих злочинців і чинить українській стороні перешкоди у їх пошуках.

Повʼязані теми:

Наступна публікація