Перший міжнародний візит Гройсмана як прем'єра. Про що він говорив зі спікером Конгресу США

Перший міжнародний візит Гройсмана як прем'єра. Про що він говорив зі спікером Конгресу США

Фото: Reuters

Очільник Кабміну переконував, що Україна бореться із корупцією й відкрита до проведення реформ.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 15 червня, у США зустрівся зі спікером Конгресу США Полом Раяном. Головними темами обговорення сторін стали плани уряду щодо проведення реформ в Україні, питання боротьби з корупцією та ситуація на Донбасі, повідомляє Урядовий портал.

Глава уряду заявив, що одним із найголовніших напрямків роботи Кабміну є посилення боротьби з корупцією. "Корупція забирає у нашої країни майбутнє", - сказав він.

Гройсман додав, що серед пріоритетів роботи Уряду – забезпечення макроекономічної стабільності та продовження співпраці України з МВФ.

Також сторони обговорили ситуацію на Донбасі, Гройсман закликав не забувати про окупацію Криму, що "перетворився на військову базу Росії". Сторони також обговорили питання збереження санкцій проти РФ.

Прем'єр позитивно відгукнувся про підготовку українських Збройних Сил американськими інструкторами і наголосив на можливості її подальшого продовження. Голова уряду також зазначив, що Україна потребує ефективного оборонного озброєння. 

Також прем'єр висловив співчуття у зв'язку із загибеллю американських громадян у терористичному акті в Орландо.

Примітно, що майже одразу після літака Гройсман зустрівся із уповноваженою Держдепу з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд та економічним радником відомого мецената та фінансиста Джорджа Сороса: ці зустрічі були закритими для преси. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація