Перспектива безвізового режиму та залучення бізнесу. Про що Порошенко говорив у Японії

Український лідер закликав посилити тиск на РФ. 

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 6 квітня, під час свого візиту до Японії зачепив теми можливої лібералізації безвізового режиму та залучення японського бізнесу до України.

Український лідер наголосив, що залучення японських бізнесменів – одна із цілей його поїздки.

"Одне з завдань мого візиту – запросити японський бізнес в Україну, яка може стати новим вікном для японських інвестицій в Європу", - заявив Порошенко.

Він додав, що сьогодні має обговорити із прем'єр-міністром Японії  Абе Сіндзо спрощення візового режиму.

"Ми обговоримо сьогодні з Абе Сіндзо  можливість запровадити візову лібералізацію з перспективою безвізового режиму з Японією", - додав він.

Також глава держави торкнувся питання російської агресії, додавши, що Японія на власному досвіді знає, що таке мати такого сусіда, як РФ.

"Політика Росії всюди однакова. Це військовий та політичний тиск, який йде пліч-о-пліч з тотальною неповагою до міжнародного законодавства. Ми переконані, що Японія ніколи не залишить Україну в біді. Ви добре знаєте на власному досвіді, як це бути сусідом Росії", - йдеться у повідомленні.

Він висловивив сподівання, що Японія та інші лідери країн G-7 підтвердять свою спільну позицію в ході майбутнього саміту в Японії і пошлють "дуже сильний сигнал Кремлю". 

Також під час візиту Порошенко закликав парламент Японії сприяти тиску на РФ для звільнення Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українців. Він провів зустріч із українською громадою Японії і представниками Японської федерації бізнесу "Кейданрен".

Він запросив японські компанії інвестувати в Україну та взяти участь у приватизації українських портів і у секторі енергетики.

"Ніколи в нашій історії двостороння співпраця не мала такої високої динаміки і не досягала такого високого рівня довіри", - наголосив Порошенко.

У зустрічі, зокрема, взяли участь представники японських компаній Toshiba Corporation, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries, Hitachi Ltd.Asahi Kasei, Itochu Corporation, Sumitomo Corporation, Sojitz Corporation, Teijin Limited тощо.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко зустрічався з президентом США Бараком Обамою. Під час зустрічі у Вашингтоні вони обговорили питання, пов'язані із зміцненням ядерної безпеки і вагомим внеском України. Окрему увагу було приділено ситуації на Донбасі.



Повʼязані теми:

Наступна публікація