Списку зі складом нового уряду немає - Ложкін

Списку зі складом нового уряду немає - Ложкін

Фото: Право на владу

Ложкін сподівається побачити Яресько у новому уряді

Очільник Адміністрації президента Борис Ложкін сподівається, що міністр фінансів Наталія Яресько залишиться в уряді на своїй посаді. Про це чиновник заявив в інтерв'ю "LB.ua".

"На сьогодні немає тексту, який би фіксував список нового складу уряду Гройсмана або Яресько. Але я дуже сподіваюся, що Наталія Яресько у тій самій якості, що й сьогодні, або на більш високій посаді, залишиться в уряді", - сказав Ложкін.

На думку глави Адміністрації президента, новий прем'єр повинен "проводити радикальні реформи".

"Банковій потрібен не керований, а ефективний прем'єр-міністр, який буде проводити радикальні реформи – на них очікує суспільство і наші західні партнери. Дуже сподіваюся, що кожен із кандидатів - хто б це не був - буде проводити саме таку політику. Це набагато важливіше, ніж керованість конкретної людини. Те ж саме я можу сказати і про Яресько, і про Гройсмана, і про Яценюка", - резюмував Борис Ложкін.

Нагадаємо, що Наталія Яресько та Володимир Гройсман залишаються основними кандидатами на посаду прем'єра, крісло якого готова зайняти очільниця Мінфіну.

Яресько вже оголосила про свою готовність зібрати новий технократичний уряд.

Свою підтримку на шляху до прем'єрського крісла, як Яресько, так Гройсману висловила глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Колеги Тимошенко повідомляють, що вона вже подала відповідні письмові гарантії президенту Петру Порошенку.

При цьому, нардепи до суботи, 26 березня повинні написати нову коаліційну угоду. А вже у понеділок має зібратись робоча група, яка доопрацює документ. Якщо чотири фракції – БПП, Батьківщина, Народний фронт та Радикальна партія - підпишуть новий документ, тоді коаліція буде дієвою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація