Первинні вибори в США: Клінтон і Трамп лідирують у Флориді

Первинні вибори в США: Клінтон і Трамп лідирують у Флориді

Фото: Reuters

Перший "супервівторок" припав на 1 березня, коли голосували одночасно 11 штатів.

Гілларі Клінтон, і Дональд Трамп, що борються за висунення кандидатами в президенти США від демократів і республіканців відповідно, лідирують на первинних виборах в штаті Флорида.

Підраховані три чверті поданих голосів. Мільярдер Дональд Трамп, який захищає номінації від республіканців, набирає 45% голосів. Його супротивник сенатор від Флориди Марко Рубіо в своєму рідному штаті, де він сподівався на перемогу, набирає лише близько 28% голосів. Він вже заявив про вихід з перегонів.

Тим часом Гілларі Клінтон, яка є основним претендентом на висунення від демократів, набирає у Флориді вдвічі більше свого конкурента Бенні Сандерса: 65% проти 33% голосів. 15 березня голосування також пройшло в інших ключових штатах: в Огайо, а також в Північній Кароліні, Іллінойс і Міссурі.

Оскільки перемога на первинних виборах в цих штатах вважається визначальною у боротьбі за кандидатські номінації, цей день голосування в США називають другим "супервівторком".

Перший "супервівторок" припав на 1 березня, коли голосували одночасно 11 штатів.

Нагадаємо, що раніше один з кандидатів в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що президент Росії Володимир Путін є більш сильним лідером, ніж глава США Барак Обама. Про це політик сказав під час дебатів з іншими опонентами з партії.

Раніше серед радників Трампа знайшли прихильника співпраці з РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація