Під Адміністрацією президента активісти вимагають відставки Шокіна

Під Адміністрацією президента активісти вимагають відставки Шокіна

Фото: twitter/RPR_UA

Активісти тримають прапори "Демократичного альянсу" і "Сили людей".

Сьогодні, 28 березня, у Києві під Адміністрацією президента проходить акція за відставку глави ГПУ Віктора Шокіна та проведення відкритого конкурсу на цю посаду.

Як пише Українська правда, активісти тримають прапори "Демократичного альянсу" і "Сили людей".

"Президент втратив моральне право призначати генпрокурора, бо його ставленики покривали корупцію. Тому має бути проведена відкрита дискусія щодо кандидатів", - заявив голова Демальянсу Василь Гацько.

"Замість того, щоб реагувати на вимоги суспільства, нам продовжують брехати. Провалені справи по Бойку, по санкціях,  Клюєву дали утекти, а зараз починається переслідування людей, які займалися "діамантовими прокурорами". Ми бачимо, що у ВР готується кидок, коли президент просить відправити Шокіна у відставку, а у самій прокуратурі кажуть, що в ВР голосів немає. Звідки у пана Куценка така інформація, мене дивує. Він перетворюється на таку прокурорську Вангу", - сказав депутат Мустафа Найєм.

Нагадаємо, що 16 лютого, після прохання президента піти у відставку, Віктор Шокін взяв відпустку. Втім, пізніше, генпрокурор все ж написав заяву на звільнення. Однак, в Раді вже почали збирати підписи за призначення на посаду генпрокурора Юрія Луценка.

Сьогодні стало відомо, що відставка генпрокурора Віктора Шокіна може бути проголосована у вівторок, 29 березня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація