Під Берліном стартувала зустріч голів МЗС "нормандської четвірки"

Під Берліном стартувала зустріч голів МЗС "нормандської четвірки"

Фото: Reuters

Штайнмаєр висловив сподівання, що їм вдасться "подолати розбіжності й домогтися наближення проведення місцевих виборів".

Сьогодні, 11 травня, у Німеччині розпочалася зустріч міністрів закордонних справ ФРН, Франції, України та Росії.

Глави МЗС мають обговорити ситуацію на Сході України, заявив директор департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв у Twitter.

Перед початком зустрічі голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив сподівання, що їм вдасться "подолати розбіжності й домогтися наближення проведення місцевих виборів". Він також сподівається на просування політичного процесу загалом і поліпшення ситуації в області безпеки на Донбасі.

"Цей конфлікт уже триває понад два роки, і нам вдалося досягти певної стабілізації ситуації, але багато що треба сьогодні обговорити", - заявив глава МЗС Німеччини.

Зазначимо, що зустріч міністрів відбувається у гостьовій резиденції німецького МЗС на віллі "Борзіг" на Тегельському озері неподалік від Берліна.

Раніше повідомлялося, що обмін полоненими із бойовиками на Донбасі залежить від позиції Росії, яка впливає на думку терористів "Л/ДНР".

"Ми ж усі прекрасно розуміємо, що все залежить від позиції Москви. Була б команда віддати – віддали б. Сказали б загальмувати – загальмували цей процес", - заявив представник України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кучма.

Повʼязані теми:

Наступна публікація