Після допиту Абромавичуса у справі про тиск на міністерство з'являться нові прізвища – голова НАБУ

Після допиту Абромавичуса у справі про тиск на міністерство з'являться нові прізвища – голова НАБУ

Фото: УНІАН

Допит голови МЕРТ буде продовжено.

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що після допиту міністра економіки і торгівлі Айвараса Абромавичуса щодо його заяв про тиск на міністерство з'являться нові прізвища в цій справі.

Про це Ситник заявив в ефірі Громадського.

"Допит не закінчено, він перенесений. Я сумніваюся, що сьогодні змогли повністю провести допит, це перше. Друге – я не виключаю, що після сьогоднішнього допиту будуть певні прізвища, які будуть запрошені для дачі показань, принаймні у якості свідків", – сказав він.

Артем Ситник зазначив, що переписка між Абромавичусом і виконавчим директором "Нафтогазу" Андрієм Пасішником, якого намагалися призначити заступником міністра, може бути використана як доказ у сукупності з іншими доказами.

Як повідомлялося, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко.

Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

4 лютого після зустрічі президента Петра Порошенка з послами країн G7 уряд зібрався на позачергове засідання. На ньому було оголошено, що чотири міністри, які раніше з різних причин написали заяви про відставку, відкликають їх. Це зробили міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не йде у відставку, а буде працювати разом однією командою. На тлі зростаючої спекуляції навколо розпаду уряду, прем'єр Арсеній Яценюк закликав до єдності. Яценюк і президент Петро Порошенко попросили Абрамавичуса знову приєднатися до уряду, але він відмовився, незважаючи на обіцянки, що міністри будуть захищені від політичного тиску.

Допит Абромавичуса в Антикорупційному бюро тривав більше двох годин

Допит Абромавичуса в Антикорупційному бюро тривав більше двох годин

Повʼязані теми:

Наступна публікація