Після офшорного скандалу Меркель та Лагард пожурили Україну за корупцію

Після офшорного скандалу Меркель та Лагард пожурили Україну за корупцію

Крістін Лагард та Ангела Меркель / Фото: Reuters

Діячки вимагають рішуче боротись з корупцією.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель та директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард виступили із спільною заявою щодо корупції в Україні. Заяву озвучили на прес-конференції в Берліні на тлі оприлюднення інформації щодо наявності у президента України Петра Порошенка офшорних компаній, повідомляє DW.

Меркель та Лагард вимагають рішуче боротись з корупцією в Україні. Водночас, Меркель запевнила у подальшій підтримці нашої країни. За її словами, всі кроки, які були зроблені міжнародним співтовариством, щоб допомогти країні, залишаються правильними. Окрім боротьби з корупцією та впровадження програми МВФ для економічного зміцнення країни, зусилля включають і пошук політичного вирішення конфлікту на Сході України.

"Нічого з цього не стало менш актуальним, ніж було вчора", - сказала Меркель.

Лагард заявила, що боротьба з корупцією повинна стати "ключовим елементом" в новій програмі МВФ для України. Водночас нагадала, що МВФ завжди наголошував на необхідності боротьби з корупцією в НАК "Нафтогаз України".

офшорні фірми

Раніше скандал прокоментував президент США Барак Обама. Він наголосив, що ухиляння від сплати податків є глобальною проблемою.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Повʼязані теми:

Наступна публікація