Після публікації про доньку Путіна The New Times отримав попередження від Роскомнагляду

Після публікації про доньку Путіна The New Times отримав попередження від Роскомнагляду

Після публікації про доньку Путіна The New Times отримав попередження від Роскомнагляду

Марія видалила свою сторінку в Інтернеті, але кеш пошукачів пам'ятає все / Фото: Фото з відкритих джерел

Видання повинне заплатити штраф за адміністративне правопорушення.

Журнал The New Times отримав перше за дев'ять років попередження від Роскомнагляду.

Редактор видання Євгенія Альбац розповіла, що в одному з матеріалів січневого номера журналу при згадці забороненого в Росії "Правого сектору" не зазначено, що діяльність організації була заборонена рішенням Верховного суду.

Цю інформацію підтвердили в Роскомнагляді.

Видання також має заплатити штраф за адміністративне правопорушення.

За законом про ЗМІ, у видання, яке протягом 12 місяців отримає два попередження, за рішенням суду може бути відкликана ліцензія. У Роскомнагляді уточнили, що винесли перше попередження журналу за календарний рік.

Нагадаємо, що раніше The New Times опублікував матеріал про ймовірну старшу дочку президента Володимира Путіна Марію.

Додамо, що згідно з розслідування агенції Reuters слід, що 29-річна друга донька Путіна Катерина живе під вигаданим прізвищем Тихонова. Нещодавно вона вийшла заміж за Кирила Шамалова, сина давнього друга Путіна, співвласника банку "Росія". Особу доньки Путіна підтвердив голова правління Газпромбанку Акімов, який знає її з дитинства.

Після виходу публікації Акімов заявив, що не говорив агентству Reuters про те, що керівник "Иннопрактики" Катерина Тихонова є дочкою президента Росії Володимира Путіна.

"Таких заяв пан Акімов не робив. Акімов був дуже здивований, що журналісти такого солідного видання допустили не просто спотворення сказаного, а пряму підтасовування", — йдеться в повідомленні прес-служби банку.

У банку зазначили, що дійсно співпрацюють із проектом "Иннопрактика", яким керує Тихонова, однак ні Акімов, ні інші співробітники Газпромбанку, не володіють інформацією про її родинні зв'язки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація