Після стрілянини в Орландо Трамп знову закликав заборонити мусульманам в'їзд в США

Після стрілянини в Орландо Трамп знову закликав заборонити мусульманам в'їзд в США

Фото: Reuters

В результаті стрілянини, влаштованої в нічному гей-клубі в Орландо, загинули 50 осіб.

Найбільш ймовірний кандидат на висунення в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп, коментуючи напад у Флориді, знову повторив свій заклик заборонити в'їзд у країну мусульманам.

"Те, що відбулося в Орландо, лише початок. Наша влада слабка й неефективна. Я закликаю до заборони. Необхідна жорсткість", - написав він у своєму "Твіттері".

В результаті стрілянини, влаштованої в нічному гей-клубі в Орландо, загинули 50 осіб. Це найбільша кількість жертв в результаті таких збройних нападів за всю історію США.

Згідно з офіційними повідомленнями, нападника на гей-клуб стали Омар Матін, він був етнічним афганцем, громадянином США і жителем штату Флорида. Нападнику було 29 років.

Американська влада заявляє, що,ймовірно, напад на гей-клуб був ідеологічно мотивованим злочином, незважаючи на те, що у спецслужб немає ніяких конкретних відомостей про зв'язки Омара Матіна з екстремістськими угрупованнями.

Президент США Барак Обама заявив, що спецслужби повинні зробити все, що в їх силах, щоб з'ясувати, чи були у Омара Матіна які-небудь зв'язки з екстремістами.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за подію, заявивши, що чоловік, який атакував гей-клуб, був його бійцем. Крім того, сам Матін за 20 хвилин до атаки подзвонив в службу 911 і поклявся у вірності ІД.

Нагадаємо, що вночі 12 червня невідомий відкрив вогонь в нічному клубі Pulse в Орландо (Флорила, США). Під час перестрілки зі спецназівцями нападник був убитий. Спершу повідомлялося про 20 загиблих і 42 постраждалих. Згодом кількість жертв зросла до 50, постраждалих - до понад півсотні.

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

Повʼязані теми:

Наступна публікація