"Плівки" Онищенка. Проти Порошенка є аудіозаписи щодо чотирьох компроматів – ЗМІ

"Плівки" Онищенка. Проти Порошенка є аудіозаписи щодо чотирьох компроматів – ЗМІ

Олександр Онищенко / Фото: УНІАН

Нардеп-утікач ніби передав записи російським, а потім американським спецслужбам.

Скандал із можливими таємними записами нардепа-утікача Олександра Онищенка з президентом України Петром Порошенком та його оточенням набирає нових обертів. Онищенко стверджує, що ці компромати вже передав працівникам спецслужб США, які спеціально прилітали до Лондона, де нині переховується нардеп.

Не виключено, що спочатку Онищенко передав ці записи, зроблені на вмонтований у наручний годинник диктофон, російським спецслужбам, адже він літав до Москві. Про це пише Юлія Мостова в матеріалі газети "Дзеркало тижня. Україна". Вона стверджує, що джерела з найближчого оточення Онищенка називають чотири основні скандальні теми щодо Порошенка та його оточення.

"За даними джерел DT.ua з близького кола народного депутата, Онищенко має кілька кейсів записів. У першому — купівля голосів під необхідні рішення в залі парламенту. У другому — віджим потоків і часток на користь бізнесмена Порошенка і Ко. У третьому — розподіл тіньових дивідендів з тією ж командою у сфері роботи з "Укргазвидобуванням", – ідеться в матеріалі.

Частина записів стосується спроби купівлі телеканалу "112 Україна".

"Є і четвертий кейс, записаний, щоправда, не new-Мельниченком, а людьми медіавласника Віктора Зубрицького, і стосується він усього комплексу торгів людей Порошенка, приведених на переговори Олександром Онищенком, при спробі купити (віджати) канал 112", – зазначає Мостова.

Звернення депутата-втікача до спецслужб США могло бути як спробою зберегти можливість вільно переміщуватись цивілізованим світом, так і операцією з прикриття.

Нагадаємо, Онищенко розповів, як "топили" Яценюка на посаді прем'єр-міністра, схиляли Юлію Тимошенко до "правильних" рішень та про корупцію в оточенні Порошенка. В Адміністрації президента звинувачення відкидають та нагадують про те, що Онищенка звинувачують у корупційних діяннях у діяльності "Укргазвидобування", що нанесло державі збитку на 3 млрд грн. Крім того, йому закидають державну зраду.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація