"По-новому" скоро і у Wikipedia. Гройсман візьметься за українську версію сайту

"По-новому" скоро і у Wikipedia. Гройсман візьметься за українську версію сайту

Фото: wikipedia.org

Залучити до покращення української Wikipedia політик пропонує студентів та волонтерів

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пропонує розвивати українську версію мережевої енциклопедії Wikipedia. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Голова парламенту написав, що в українській версії енциклопедії занадто мало статей, які позначені як "добрі статті". Тому, за словами Гройсмана, українці черпають інформації із російськомовної версії Wikipedia.

"Загальна кількість статей українською мовою становить понад 600 000. Але редактори Вікіпедії надали статус "Добрі статті" лише 577 з них! Через низьку якість україномовних статей, українці черпають знання з російської Вікіпедії", - зазначив спікер.

Вирішити проблему Гройсман пропонує, залучивши до створення української Wikipedia волонтерів, студентів та науковців. При цьому, Гройсман попрохав пропонувати, яким чином держава могла б підтримати такий проект, який "сприятиме популяризації української мови в еру цифрових технологій".

Втім у коментарях до посту, окрім пропозицій, деякі користувачі все ж наголосили на більш важливих питаннях, а саме як потрапити Україні до двадцятки рейтингу  Doing Business.

 

Якщо ми дійсно хочемо перетворити Україну на сучасну державу, нам потрібно зробити багато малих та великих змін - об'єдн...

Опубліковано Volodymyr Groysman 9 квітня 2016 р.

Нагадаємо, "Роскомнагляд"  визнав забороненими чотири статті популярної інтернет-енциклопедії "Вікіпедія". Про це повідомила прес-служба відомства. Російська Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) раніше визнала статті "Вікіпедії" про наркотичні речовини кокаїн, спайс, MDMA, амфетаміни і метамфетаміни такими, що порушують російське законодавство. Заборонена стаття про JWH-018 (спайс), пізніше була видалена енциклопедією.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація