Побиття Чорновол виглядає елементом системи помсти проти євромайданівців - заява місії США у ОБСЄ

Побиття Чорновол виглядає елементом системи помсти проти євромайданівців - заява місії США у ОБСЄ

Побиття Чорновол виглядає елементом системи помсти / Фото: прес-служба каналу

Уряд України повинен дотримуватися своїх зобов'язань у рамках ОБСЄ.

Побиття журналістки Тетяни Чорновол виглядає елементом системи помсти проти тих, хто організовував, брав участь, або прихильно висвітлював виступи Євромайдану, йдеться у заяві місії США у ОБСЄ про події в Україні.

Як зауважив посол Денієль Баєр, "Сполучені Штати, як і багато інших країн, були глибоко збентежені, довідавшись про звіряче побиття української активістки і журналістки Тетяни Чорновол 25 грудня".

"Знімки скривавленого і понівеченого обличчя Чорновол, кинутої нападниками у придорожньому кюветі, є суворим нагадуванням про те, яку ще роботу нам належить виконати, щоб запобігти в майбутньому таким випадкам на просторі ОБСЄ" - наголосив Баєр.

Він вважає, що "побиття Чорновол виглядає елементом системи помсти, що вимальовується, проти тих, хто організовував, брав участь, або прихильно висвітлював виступи Євромайдану, здійснюючи таким чином свої основоположні права на свободу слова і зібрань".

"Уряд України, включно із президентом Януковичем і всіма міністрами, повинен дотримуватися своїх зобов'язань у рамках ОБСЄ і публічно заприсягтися не толерувати жодної помсти активістам і журналістам та підкріпити таку обіцянку діями, у тому числі розслідуванням і покаранням винних у такого роду огидних злочинах", - наголосив у своєму виступі посол.

Нагадаємо, 25 грудня журналістку Чорновол жорстоко побили чоловіки на Бориспільській трасі неподалік від Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація