Подробиці "змови": Шухевич мав ініціювати імпічмент і бути вбитим нібито Порошенком

Подробиці "змови": Шухевич мав ініціювати імпічмент і бути вбитим нібито Порошенком

Фото: УНІАН

Ляшко розповів, як його однопартійця хотіли використати "вороги України".

На нардепа від Радикальної партії Юрія Шухевича готувався замах і загроза його життю існує донині. Про це з трибуни парламенту заявив Олег Ляшко, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Політик пояснив, що Шухевича обманом підмовили виголосити пропозицію ініціювати імпічмент Порошенка. А після цього планували вбити, так, щоби підозри впали на главу держави. Як доказ Ляшко показав проект постанови про імпічмент, з яким нібито йшов на трибуну Шухевич. Авторами плану лідер "радикалів" назвав оточення Віктора Медведчука та Юлію Тимошенко.

Політичний трилер: Олег Ляшко заявив про замах на життя Юрія Шухевича

Політичний трилер: Олег Ляшко заявив про замах на життя Юрія Шухевича

У "Батьківщині" ж кажуть, що надали слово представнику "радикалів" Шухевичу, бо в його фракції заборонили виступ, а це – шанована людина. Супроводжували нардепа до трибуни, бо той погано бачить і потребує допомоги. А що згаданий "радикалами" пан Олександр Білик, із яким у кулуарах почубився нардеп Мосійчук, потрапив до ВР на письмову вимогу Тимошенко – то це було прохання самого Шухевича, який вважав цю людину членом своєї команди.

Як вдалось дізнатись ТСН, Білика раніше справді пов'язували з Віктором Медведчуком. Проте він був помічений на дуже різних громадських акціях. Тимошенко каже, що нічого про зв'язки Білика з Медведчуком не знає, а листа підписала, бо Шухевич попросив.

Сам Юрій Шухевич після першої зірваної спроби та перерви в засіданні Ради таки виголосив промову, але без жодної згадки про імпічмент. А після від коментарів категорично відмовився і залишив парламент. Ляшко ж заявив, що зустрівся з президентом і той пообіцяв, що Шухевичу нададуть охорону. Звідки стало відомо про нібито існуючу змову, радикали не пояснюють. В СБУ тим часом чекають офіційної заяви про підготовку замаху, щоби почати розслідування.

Кореспондент ТСН Марія Васильєва

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація