Поламаний паркан і побитий виборець. Біля посольства РФ у Києві сталися сутички

Поламаний паркан і побитий виборець. Біля посольства РФ у Києві сталися сутички

Фото: Укрінформ

Активісти намагалися загородити прохід до входу в будівлю дипустанови. 

Близько десяти активістів намагалися загородити прохід до входу в будівлю посольства РФ в Києві, де відбуваються вибори до Держдуми РФ, попри заборону України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Правоохоронці відтісняють мітингувальників, які скандують "Слава Україні!".

Один з активістів загородив вхід на територію посольства. Двоє співробітників правоохоронних органів вивели його за огорожу. Він представлявся депутатом Київської міськради.

Як інформує "112 Україна",  це депутат від "Свободи" Володимир Назаренко.  Його затримали через те, що він зайшов на територію посольства РФ. Однак його соратники кажуть, що його відтягли туди силою.

Після затримання Назаренка активісти пошкодили загороджувальну сітку біля посольства.

Серед активних протестувальників проти проведення виборів до Держдуми РФ у посольстві РФ в Києві – екс-нардеп від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко.

Наразі протестувальники блокують вхід до дипустанови.

Згодом стало відомо, що під час сутичок затримали ще одного чоловіка за хуліганство.

Також мітингарі, які назвалися громадянами РФ, принесли опудало Володимира Путіна і плакати із написом "Смерть Росії". Деякі протестувальники кинули прапори Росії на асфальт і почали витирати об стяг ноги. 

Як пізніше повідомило видання Інтерфакс-Україна, один із охочих проголосувати на виборах у Державну Думу РФ не зміг потрапити на територію виборчої дільниці.

Він вступив у словесну перепалку з тими, хто блокував вхід до будівлі, після чого один із активістів вдарив виборця. Зав'язалася бійка.

Правоохоронці відразу ж втрутилися і розняли учасників конфлікту. У результаті бійки ніхто не постраждав.

Незабаром учасники мітингу наздогнали росіянина, який хотів проголосувати, і намагалися виштовхнути його на проїжджу частину.

Зазначимо, у неділю, 18 вересня, в Росії розпочалося голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи. Виборчі дільниці працюватимуть з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Москва вперше організовує вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – у Криму та Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території.

Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства та консульств. У російській Центральній виборчій комісії заявляють, що через це не зможуть проголосувати понад 80 тисяч громадян Росії, які живуть в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація