Політики й активісти Майдану домовилися, як ділитимуть крісла в новому уряді

Політики й активісти Майдану домовилися, як ділитимуть крісла в новому уряді

Юрій Луценко розповів, що Майдану віддали міністерства соціально-гуманітарної сфери / Фото: ТСН.ua

Луценко розказав про "фільтри" щодо кандидатів у міністри.

Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан" доручила трьом активістам провести перевірку кандидатів на посади міністрів у новому уряді.

"Фільтрувати" майбутніх членів Кабміну на відповідність принципам Майдану будуть екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, журналістка Вікторія Сюмар і політичний та громадський діяч Зорян Шкіряк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко зазначив, що, за пропозицією лідера Демократичного альянсу Василя Гацька, критеріями для відбору кандидатів в уряд є досвід роботи у відповідній галузі, досвід керівної роботи, відсутність корупційних проявів або порушень прав людини, а також відповідність принципам Майдану.

"Відфільтровувати" кандидатів активістам "доручено в кооперації з колом Майдану", уточнив Луценко. При цьому він визнав, що "критерії Майдану - це трохи розмите поняття", однак, сформулював основні показники.

"Фактично, йдеться про готовність до радикальних проєвропейських реформ, жертовності, роботи не на себе, а на країну", - сказав Луценко.

Екс-міністр розповів, що політики домовилися з майданівцями, хто і на які посади буде пропонувати своїх кандидатів. У політиків – фінансово-економічний блок, а громадськості віддали міністерства соціально-гуманітарної сфери.

"У нас є час до обіду, щоб список був сформований", - уточнив Луценко.

Нагадаємо, стали відомі імена активістів, яких пропонують призначити міністрами в новому уряді. Вірогідним прем'єром називають лідера "Батьківщини" Арсенія Яценюка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація