Половину саміту Україна – ЄС президенти проведуть віч-на-віч

Половину саміту Україна – ЄС президенти проведуть віч-на-віч

Фото: Reuters

Порошенко також виступить в рамках бізнес-форуму.

Частина саміту Україна – ЄС, на якому має вирішитися доля надання українцям безвізового режиму, відбудеться у форматі тет-а-тет.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Важливо, що майже половина саміту відбудеться тет-а-тет, тобто у нас чотири президенти будуть говорити відверто віч-на-віч. Чотири президенти – це президент України Петро Порошенко, президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Європарламенту Мартін Шульц, який спеціально приїде на цей саміт зі Страсбурга", - наводить УНІАН його цитату.

Єлісєєв додав, що друга половина саміту відбудеться у форматі зустрічі офіційних делегацій.

"В рамках саміту буде невеличкий бізнес-форум, під час якого виступить президент Порошенко, буде брати участь комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, і ми представимо деякі інвестиційні проекти", - додав представник АП.

Також у саміті братимуть участь представник ЄС  з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шевчович, віце-президент Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс, комісар ЄС з переговорів щодо розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. 

Як повідомлялося раніше, на саміті Україна – ЄС, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі, обговорюватиметься лібералізація візового режиму з Україною та виконання Мінських угод.

26 вересня комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав надання Україні безвізового режиму. Тепер слово – за депутатами Європарламенту. 

18 листопада, під час телефонної розмови з Петром Порошенком, президент Європейської Ради Дональд Туск висловив сподівання, що країни  члени Євросоюзу найближчим часом домовляться щодо механізму призупинення безвізових режимів, а це відкриє шлях для остаточного скасування віз для українців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація