Польща прийняла мільйон трудових мігрантів з України - прем'єр-міністр

Польща прийняла мільйон трудових мігрантів з України - прем'єр-міністр

Польща прийняла близько мільйона трудових мігрантів з України - людей, яким ніхто не хотів допомогти - Шидло / Фото: Reuters

Хоча кількість віз, поданих українцями в польські консульства, не перевищувала 600 тис на рік.

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона трудових мігрантів з України".

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Gazeta Wyborcza, таку заяву Шидло зробила під час дебатів щодо ситуації в Польщі, проведених у Європарламенті в Страсбурзі.

Прем'єр Польщі прокоментувала небажання уряду брати участь у програмах ЄС із прийому мігрантів.

"Польща прийняла близько мільйона трудових мігрантів з України - людей, яким ніхто не хотів допомогти", - заявила вона.

Крім того, Шидло заявила, що не має наміру відмовлятися від передвиборних обіцянок утриматися від прийому сирійських мігрантів.

Варто зазначити, що в попередні роки кількість віз всіх типів, поданих українцями в польські консульства, не перевищувало 600 тис в рік. Це змушує засумніватися в реалістичності кількості українських трудових мігрантів у Польщі, озвучених Беатою Шидло.

Нагадаємо, що в Європі нині - напружена ситуація із мігрантами. 

Водночас поліція поінформувала, що ця серія крадіжок не має жодного стосунку до подій, що відбулися в новорічні свята в Кельні, коли в поліцію надійшла велика кількість заяв від жінок, які зазнали домагання з боку іммігрантів.

Раніше повідомлялося, що в німецьку поліцію звернулося понад 650 заявників через напади на жінок у Кельні напередодні Нового року. В центрі міста у новорічну ніч невідомі влаштували масові сексуальні домагання і пограбування сотень жінок. Постраждалі розповіли, що нападники забирали у них сумки, мобільні телефони та гаманці. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто закликала до якнайшвидшого розслідування справи.

Акт масового насильства викликав акції протесту в місті. 9 січня, до собору, поблизу якого відбулися атаки, прийшли члени радикального руху проти мігрантів "Європейські патріоти проти ісламізації заходу" (Pegida). У той же час на цьому ж місці був організований мітинг проти організації Pegida.

Повʼязані теми:

Наступна публікація