Польське видавництво пояснило "російський" Крим на карті Європи

Польське видавництво пояснило "російський" Крим на карті Європи

Фото: galileos.pl

Видавництво зупинило продаж карти.

Польське видавництво "Studio PLAN" вибачилося за зображення півострову Крим на картах Європи у складі Росії.

Про це із посиланням на лист директора видавництва повідомили у прес-службі посольства України у Польщі.

"Ми не мали на меті неправильне зображення територіальної приналежності Криму. Це була помилка, в якій я, як керівник видавництва, зізнаюся і хочу її виправити", - йдеться у листі.

За словами директора, наразі продаж карти із "російським" Кримом вже зупинено, а також було знято карту у електронній версії на сайті видавництва.

"Дякуємо за доречне зауваження і перепрошуємо за цю ситуацію. У вівторок, найпізніше в середу, на нашій сторінці в мережі Інтернет розмістимо наше спростування", - запевнив він.

Зазначимо, нещодавно польське видавництво "Studio PLAN" видало політичну карту Європи, у друкованій версії якої Крим вказаний територією Росії, а в електронній зазначено, що півострів є спірною територією.

Нагадаємо, що на новорічні свята Coca-Cola і Pepsico (виробник напою Рерѕі) на своїх сайтах та пабліках у соціальних мережах опублікували карту Росії, до складу якої домалювали Крим.

Такі дії викликали хвилю обурення та заклики українців масово бойкотувати компанії. Однак, пізніше 6 січня представники компанії Coca Cola офіційно вибачилися перед Україною за карту.

У тексті офіційного листа йдеться про те, що карту намалювало незалежне рекламне агентство без погодження з Coca Cola, проте компанія бере на себе всю відповідальність за цей акт. Наголошується, що компанія негайно видалила згадану публікацію, як тільки отримала інформацію про цю ситуацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація