Польські депутати не визнали Волинську трагедію геноцидом

Польські депутати не визнали Волинську трагедію геноцидом

222 депутати з 437 висловилися проти формулювання "геноцид". / Фото: Фото EPA/UPG

Більшість присутніх на засіданні висловилися проти "гострішого формулювання" та за євроінтеграцію України.

Польський Сейм відмовився назвати Волинську трагедію - найкривавіший польсько-український конфлікт - "геноцидом" поляків. Формулювання "геноцид" підтримали лише 212 депутатів з 231 необхідних для його ухвалення. Проти проголосувало 222 депутати, тобто більше половини присутніх. Троє утримались.

Як повідомляє УНІАН, перед голосуванням у Сеймі виступив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, котрий закликав "не загострювати" позицію в справі Волинської трагедії, нагадавши, що 5 років тому польський парламент вже визнавав ті події "етнічною чисткою". Він наголошував, що з цього часу насправді нічого не змінилося та звертав увагу, що "гостріше формулювання" негативно вплине на перспективи європейської інтеграції України.

Сейм Польщі також не підтримав поправку, якою частина депутатів хотіли встановити 11 липня Днем пам'яті жертв Волинської трагедії, мучеництва кресов'ян, оскільки кресов'яни постраждали не лише на Волині. Багато поляків, котрі жили на так званих кресах (околицях), постраждали від Радянського союзу, коли той напав на Польщу 17 вересня 1939 року.

Нагадаємо, що сьогодні українські націоналісти пікетували посольство Польщі із вимогою не визнавати Волинську трагедію геноцидом.

Українські політики відмовчуються щодо Волинського конфлікту

Українські політики відмовчуються щодо Волинського конфлікту

Повʼязані теми:

Наступна публікація