Полторак розповів Столтенбергу про рішучість і зусилля України на шляху до НАТО

Полторак розповів Столтенбергу про рішучість і зусилля України на шляху до НАТО

У Брюсселі відбулася зустріч Полторака і Столтенберга / Фото: Міністерство оборони України

Реформа армії та членство в Альянсі є завданнями від президента, заявив міністр.

У Брюсселі в штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч генерального секретаря Альянсу Йенса Столтенберга та міністра оборони України Степана Полторака. У розмові йшлося про створення новітніх українських збройних сил, що будуть повністю взаємосумісними з підрозділами країн-членів військового блоку, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Зупинивши подальшу агресію та просування військ Російської Федерації, ми зосередили наші основні зусилля на реформуванні Збройних Сил України", - наголосив Полторак.

Міністр підкреслив, що НАТО продовжує відігравати важливу роль у підготовці та проведенні комплексного реформування армії. На порядку денному останній документ стратегічного значення – стратегічний оборонний бюлетень, що має стати дорожньою картою змін оборонного сектору України.

За словами Полторака, реформа ЗСУ є вимогою президента Петра Порошенка. Президент поставив чіткі терміни для виконання цього завдання.

"Не менш важливим завданням є проведення всіх необхідних заходів з метою набуття членства в НАТО. Цей процес потребуватиме від України чималої рішучості та зусиль", - додав керівник Міноборони.

"Ми із нетерпінням чекаємо чергового засідання комісії Україна - НАТО на найвищому рівні, що має відбутись в рамках Саміту НАТО у Варшаві. Ми сподіваємося, що країни-члени Альянсу ухвалять важливі рішення щодо подальшої підтримки процесу реформування Збройних Сил України, адже цей процес матиме величезне значення, як для України, та і для Європи в цілому", - підсумував він.

Перед зустріччю Столтенберг заявив, що Росія намагається залякати своїх сусідів і розколоти НАТО"Ми давали відповідь на це, згуртувавши ряди в альянсі і привівши нашу військову політику у відповідність до нових умов в сфері безпеки", — пояснив генсек військового блоку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація