Помічник президента Росії Сурков проходить у справі СБУ про створення "ДНР" - Тимчук

Помічник президента Росії Сурков проходить у справі СБУ про створення "ДНР" - Тимчук

Фото: Getty Images

Нардеп оприлюднив документ від силовиків про розслідування  справи проти "темника" Кремля.

Помічник російського президента Владислав Сурков фігурує у справі СБУ про створення і діяльність терористичної організації "ДНР".

Про це йдеться у відповіді відомства на депутатський запит Дмитра Тимчука, яку нардеп оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Викладені Вами обставини розслідуються Головним слідчим управлінням СБУ у кримінальному провадженні №22014000000000395, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 109, ч.2 ст.110 і ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, про створення терористичної організації "Донецька народна республіка", діяльність якої спрямована на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміну меж території й державного кордону України, а також можливу причетність до цих діянь громадянина РФ Суркова Владислава Юрійовича", - наголошується у документі.

Фото: Facebook/Дмитро Тимчук

За словами Тимчука, торік у Кремлі Суркова формально відсторонили від "кураторства" терористичних організацій на Донбасі й навіть прикрили деякі керовані ним фонди "допомоги ополченцям".

"Однак віднедавна цей поплічник терористів знову опинився на коні, і знову "кермує" окупованими районами від імені Путіна. І весь цей час залишалося відкритим питання: Україна дасть, нарешті, правову оцінку злочинній діяльності Суркова?", - зазначив депутат, висловивши упевненість, що провину Суркова доведуть – "і він разом із президентом РФ Володимиром Путіним і його командою "понесе заслужене покарання".

Нагадаємо, саме помічника Путіна Владислава Суркова називають "кремлівським куратором" російської агресії в Україні. ГПУ зараз перевіряє, яким був вплив Суркова на колишнє керівництво України. Раніше у ГПУ підтвердили, що під час Євромайдану до Києва кілька разів приїжджали співробітники ФСБ і радник Володимира Путіна Владислав Сурков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація