Попри протести бізнесменів, Австрія продовжує підтримувати санкції проти Росії

Попри протести бізнесменів, Австрія продовжує підтримувати санкції проти Росії

За словами посла Австрійської Республіки, вони повністю підтримують територіальну цілісність України.

Попри вимоги бізнесменів скасувати обмежувальні заходи, Австрія продовжує підтримувати санкції проти РФ.

Про це під час представлення Інститутом світової політики дослідження "Аудит зовнішньої політики: Україна-Австрія" повідомив посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер, пише УНІАН.

"Австрія підтримує нові санкції проти Росії. Немає сумнівів щодо причин введення цих санкцій. Австрія не визнає незаконну анексію Криму. Австрія також хоче бачити припинення війни на Донбасі, яка підтримується Росією. Австрія повністю підтримує територіальну цілісність України", - наголосила вона.

Як повідомляє видання, посол визнала, що Австрія при цьому потерпає від введених проти Росії санкцій.

За її словами, особливо це стосується агропромислового сектору, тому що австрійські фермери змушені шукати інші ринки для збуту своєї продукції.

Також вона зазначила, що наразі набагато менше російських туристів відвідують Австрію, це, на її думку, пов'язано в першу чергу з послабленням російської національної валюти через санкції.

Як зазначила посол, представники бізнесу в Австрії "закликають зупинити санкції проти Росії", а ці представники бізнесу представляють усю Європу, не тільки Австрію.

Нагадаємо, у першому турі виборів президента Австрії переміг кандидат від ультранаціоналістичної Партії свободи Норберт Хофер. За даними екзит-полу, він здобув 36% голосів виборців.

Норберт Хофер раніше заявляв, що він проти "холодної війни", яку начебто хтось намагається вести проти РФ, за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері та за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Повʼязані теми:

Наступна публікація