Популярний блогер назвав ГПУ "корпорацією монстрів"

Популярний блогер назвав ГПУ "корпорацією монстрів"

Фото: УНІАН

Відомий блогер запропонував ліквідувати Генпрокуратуру.

Прокуратура - це таке ЗАТ, внутрішньо орієнтована організація, так би мовити, "корпорація монстрів". Таку думку в інтерв'ю ТСН.ua висловив відомий блогер і журналіст, а в минулому прокурор Сергій Іванов, який тривалий час прожив в Луганську.

"Вона (прокуратура - ред.) живе сама по собі. Це самодостатній автономний організм, який може чинити опір і Луценку. Якщо Луценко піде хоча б на один компроміс – вона його зжере. У прокуратурі не можна йти на компроміс. Тому що якщо ти починаєш десь піддаватися, то тебе система відразу переробляє, обплітає цілою купою порочних зв'язків, порочних справ і ти вже стаєш спільником, стаєш одним з них", - вважає блогер.

Він додав, що потрібно ліквідувати саму прокуратуру. А замість неї потрібно створити департамент підтримання обвинувачення в Мін'юсті. Також створити ДБР (держбюро розслідувань - ред).

"Навіщо ми утримуємо цю дознавательно-слідчу машину - незрозуміло. Коли у нас дільничний, оперативник, слідчий, процесуальний керівник, прокурор роблять практично одну і ту ж роботу. Давайте спростимо документальне оформлення і віддамо його однієї інстанції. Ми таким чином посилимо суди і дамо їм більше відповідальності. І у нас зникне ціла купа непорозумінь", - резюмував Іванов.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада України підтримала законопроект щодо кваліфікаційних вимог для генерального прокурора. Цим законопроектом передбачено, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту і стаж роботи в галузі права, або досвід роботи в законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років. Раніше у відповідній статті говорилося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи у галузі права не менше 10 років.

В цей же день нардепи підтримали призначення лідера фракції БПП в парламенті Юрія Луценка генеральним прокурором України. За нього віддали голос 264 депутати, утрималися - 16, не голосували - 33.

Повʼязані теми:

Наступна публікація