Порошенка і Кличка викликають на допит в ГПУ - ЗМІ

Порошенка і Кличка викликають на допит в ГПУ - ЗМІ

Фото: Reuters

Очікується, що допити відбудуться у серпні.

ГПУ викликає на допит президента України Петра Порошенка у справі Євромайдану.

Про це із посиланням на джерело в ГПУ пише "Українська правда".

Справа стосується подій, які відбувалися у січні-лютому 2014 року.

За інформацією джерел, на допити також викликають екс-прем'єра Арсенія Яценюка, нинішнього секретаря РНБО Олександра Турчинова та мера Києва Віталія Кличка.

Точних дат поки немає, але відомо, що всі ці допити будуть проведені у серпні, - пише видання.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко нещодавно заявив, що учасник Євромайдану допоміг вивести з Києва співробітників "Беркута" з так званої "чорної сотні", які розстрілювали учасників революції.

"За допомогою військової контррозвідки ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна на страшних кадрах з Майдану. Ми знайшли її разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої вже проходить по слідству. На жаль, це особа, яка, за нашою версією, за вказівкою (екс-міністра внутрішніх справ) Захарченка вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю і втопила її, хоча сам він був разом з нами на Майдані", - сказав Луценко.

Нагадаємо, в причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлено про підозру 26 "беркутівцям", з них п'ятеро заарештовані, йде судовий розгляд. Щонайменше 20 "беркутівців" утекли.

Раніше слідчі ГПУ затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у злочинах проти Майдану.

Як зазначається, затримання відбулось у четвер, 23 червня. За даними ГПУ затримані підозрюються у "вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб".

Генпрокуратура оприлюднила результати обшуків у справі Майдану

Генпрокуратура оприлюднила  результати обшуків у справі Майдану

Повʼязані теми:

Наступна публікація