Порошенка у Мін'юсті звинуватили у невиконанні люстраційного закону

Порошенка у Мін'юсті звинуватили у невиконанні люстраційного закону

Петро Порошенко / Фото: Reuters

Про це заявила директор департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко.

У Адміністрації президента на посаді заступника голови АП виявлено Олексія Дніпрова, який у відповідний люстраційний період був заступником міністра освіти Дмитра Табачника. 

Про це заявила директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко, яка виступила в четвер на комітеті ВР з питань протидії та запобігання корупції, передає Українська правда.

"На посаді виявлено заступника голови Адміністрації президента Олексія Дніпрова, який у відповідний люстраційний період був заступником міністра освіти Табачника. Незважаючи на це, він був призначений в АП", - зазначила Козаченко.

Щодо перевірки місцевих та обласних адміністрацій департамент виявив одну особу, яка підпадає під люстрацію - голова Кіровоградської ОДА Кузьменко Сергій Анатолійович.

"Ця особа 16 січня (2014 року) голосувала за диктаторські закони. Інших осіб у всіх адміністраціях виявлено не було", - зауважила Козаченко.

Вона пояснила, що звільнення і призначення цих осіб залежить від президента.

Козаченко також додала, що президент не звільняє керівників управлінь СБУ Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей, які також підпадають під закон про очищення влади.

Раніше Козаченко зазначила, що прокурори, які працювали на керівних посадах під час Революції Гідності, переховуються від люстрації. За її словами, в лавах прокуратури перебуває 6 осіб, які безпосередньо під час акцій масових протестів були керівниками або заступниками прокуратури міста Києва - це Погорілий, Софіїв, Василів, Безкоровайний, Твердохліб і Кровошецький. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація