Порошенко анонсував "офшорну війну" в Україні

Порошенко анонсував "офшорну війну" в Україні

Фото: Reuters

За словами глави держави, його підприємство на Віргінських островах не отримало прибутку.

Президент України Петро Порошенко  заявив про те, що заснував офшорну компанію на Британських Віргінських островах для передачі бізнесу в управління банку Rothschild, а не заради мінімізації податків.

Про це він заявив під час-прес-конференції у Токіо, коментуючи скандал довкола розслідування Panama Papers.

"Я зробив це не для мінімізації податків, це була повністю публічна дія. Це підприємство не отримало жодного пенсу з України", - наводить слова президента "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що метою створення Prime Asset Partners Limited (BVI) на Британських Віргінських островах було заснування спеціального підприємства (SPV) для передачі кондитерського бізнесу Roshen.

Він додав, що ініціює деофшоризацію українського бізнесу.

"Я планую представити значну реформу, яка унеможливить використання офшорних рахунків в Україні", - цитують його слова "Українські новини".

Також український лідер наголосив, що домагатиметься підвищення прозорості ведення бізнесу в Україні.

Нагадаємо, що документи, які "витекли" з компанії Mossack Fonseca, стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи опинилися в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) та Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Наразі з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох людей, пов'язаних з Україною - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммада Захура – британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Раніше повідомлялося, що на Порошенка  зареєстровано три офшорні компанії, створені під кондитерський бізнес Roshen. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація