Порошенко домовився з болгарами про спільну флотилію

Порошенко домовився з болгарами про спільну флотилію

Фото: Reuters

Безпеку на Чорному морі гарантуватимуть Україна, Болгарія та Румунія.

Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Болгарії. З керівництвом цієї країни він уже домовився про створення спільної флотилії та наземної військової бригади, йдеться в сюжеті нічного випуску ТСН.

Окрім Києва та Софії, у цьому проекті має взяти участь і Бухарест.

Про енергетичну безпеку Петро Порошенко говорив з болгарським прем'єром Бойком Борисовим. Співрозмовники засудили будівництво "Північного потоку-2". А колезі, Росену Плевнелієву, український Президент подякував за допомогу болгар у реабілітації наших солдатів та закликав доєднатись до озброєної місії ОБСЄ на Донбасі. Президенти домовилися про спільні військові навчання.

Порошенко поговорив про енергетичну безпеку з болгарським прем’єром Бойком Борисовим

Порошенко поговорив про енергетичну безпеку з болгарським прем’єром Бойком Борисовим

А ще – зійшлися на тому, що результати референдуму Brexit, на якому британці підтримали вихід з ЄС, не завадять євроінтеграції України. "Європейським прагненням України нічого не загрожує. У нас буде безвізовий режим. Завершимо процедуру ратифікації угоди про асоціацію. Ми розширимо секторальну співпрацю, ми імплементуємо угоду про асоціацію і реформи", - впевнений Порошенко.

"Підтримка України – не тільки підтримка дружньої країни. Це підтримка принципів, в які ми самі віримо. І ми всіляко підтримаємо Україну під час варшавського саміту НАТО", - пообіцяв президент Болгарії.

Як уже повідомлялося, 30 червня було підписано угоду між Державним космічним агентством України та Болгарською академією наук про співробітництво в рамках космічного експерименту "Іоносат-Мікро" на космічному апараті "Мікросат-М". Також Україна і Болгарія збираються ввести безкоштовні багаторазові візи між країнами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація