Порошенко доручив помізкувати над персональними санкціями для ворогів преси в Криму

Порошенко доручив помізкувати над персональними санкціями для ворогів преси в Криму

Фото: Reuters

Санкції можуть затвердити через порушення прав людини та свободи слова на півострові.

У зв'язку із системними і цілеспрямованими порушеннями російською окупаційною "владою" прав людини та свободи слова, свободи вираження поглядів і переконань в окупованому Криму президент України Петро Порошенко доручив опрацювати питання щодо застосування персональних санкцій щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо засобів масової інформації, журналістів та порушення законодавства про свободу слова на території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Нагадаємо, на окупованому півострові убили кримську татарку, трагедія сталася 29 травня у місті Старий Крим. За попередньою інформацією, серед підозрюваних колишній співробітник правоохоронних органів. Інший - наркоман. Одного із імовірних нападників поліція затримала по гарячих слідах.

Також продовжуються переслідування кримських татар. В анексованому Сімферополі заарештували на два місяці чотирьох кримських татар, яких затримали 12 травня в кримському Бахчисараї.

Нагадаємо, так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії. "Прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що Меджліс веде антиросійську діяльність на догоду Заходу. 

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял запевнив, що Меджліс продовжить свою діяльність за межами окупованого півострова. Водночас лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Меджліс кримських татар переходить у надзвичайний режим діяльності.  

12 травня, Європейський парламент закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, який зараз діє у вигнанні. Євродепутати також закликали Росію, яка, згідно з міжнародним гуманітарним правом несе відповідальність як держава-окупант в Криму, підтримувати правопорядок на півострові і захистити громадян від свавілля судових та адміністративних заходів і рішень, таким чином виконавши свої зобов'язання члена Ради Європи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація