Порошенко готує цього тижня ротацію голови ЦВК

Порошенко готує цього тижня ротацію голови ЦВК

Петро Порошенко / Фото: Reuters

Президент закінчив консультації з фракціями стосовно нового складу ЦВК

Президент України Петро Порошенко має цього тижня внести до Верховної Ради кандидатури нового Центрвиборчкому. Про це на нараді спікера з керівниками фракцій повідомив лідер президентської фракції Юрій Луценко, розповів нардеп Єгор Соболєв у Facebook.

"Це означає, що ми нарешті матимемо шанс звільнити угруповання Михайла Охендовського, чиї повноваження закінчилися ще в червні 2014 року, але яке досі освячує всі зловживання на виборах, оскільки Порошенко весь цей час не подає документи на їхнє звільнення, без чого воно є неможливим", - написав він.

Водночас, зазначив Соболєв, Луценко не уточнив, кого саме Порошенко запропонує натомість.

Нардеп нагадав, що "Самопоміч" минулого літа письмово рекомендувала на призначення членом ЦВК Євгена Радченка - одного з творців Комітету виборців України, експерта ОБСЄ, спостерігача на виборах в інших державах.

Також заступник голови парламентської фракції БПП Ігор Гринів підтвердив інформацію про те, що президент має намір на поточному пленарному тижні внести кандидатури на посаду членів Центральної виборчої комісії.

"Інформую, що президент закінчив консультації з фракціями стосовно нового складу ЦВК і цього тижня внесе кандидатури членів ЦВК в парламент", - сказав він після погоджувальної ради, передає Українська правда.

Нагадаємо, термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК закінчився ще 1 червня 2014 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація