Порошенко і Керрі обговорили санкції проти Росії та деокупацію Криму

Порошенко і Керрі обговорили санкції проти Росії та деокупацію Криму

Порошенко зустрівся з Керрі в Мюнхені / Фото: Офіс президента України

Український президент особливо наголосив на захисті кримських татар.

У Німеччині відбулася зустріч президента України Петра Порошенка з державним секретарем США Джоном Керрі. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Політики зустрілися під час Мюнхенської конференції з питань безпеки. Порошенко розповів Керрі про підходи української сторони до врегулювання ситуації на Донбасі.

Посадовці зійшлися на тому, що санкції щодо Росії мають бути збережені до повного виконання Кремлем мінських домовленостей і припинення агресії проти України.

У розмові також ішлося про політико-дипломатичні шляхи з деокупації Криму. У цьому контексті Порошенко закликав представника американської адміністрації до активного захисту США прав кримських татар.

Керрі привітав зусилля Порошенка щодо впровадження реформ в Україні та ухвалення антикорупційного законодавства, зокрема внесення до парламенту пакету так званих безвізових законів.

Напередодні, 12 лютого, Порошенко провів телефонну розмову із віце-президентом США Джозефом Байденом. Той наголосив на необхідності якнайшвидше ухвалити пакет антикорупційних законів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація