Порошенко і Меркель обговорили пришвидшення безвізу для українців

Порошенко і Меркель обговорили пришвидшення безвізу для українців

Фото: Getty Images

До спілкування лідерів двох держав незабаром має долучитися Франсуа Олланд.

Президент України Петро Порошенко телефоном поспілкувався з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про пришвидшення надання безвізового режиму для України та ситуацію на Донбасі. 

Про це йдеться на сайті глави держави.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко проінформував Меркель про збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, особливо у нічний час. Він також наголосив на важливості розміщення постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ.

Президент України та канцлер Німеччини обговорили питання пришвидшення надання українцям безвізового режиму і ратифікації угоди про асоціацію.

Співрозмовники домовилися провести тристоронню телефонну конференцію між лідерами України, Німеччини і Франції незабаром.

Нагадаємо, затвердження безвізового режиму Україна-ЄС поки що не внесено до порядку денного сесії Європарламенту, яка повинна відбутися в Страсбурзі 24-27 жовтня. 

Як повідомлялося, 26 вересня комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав надання Україні безвізового режиму. Президент України вже готується їхати на саміт, аби обговорити фінальний етап реалізації цього питання. Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозував, що саме на цьому саміті буде офіційно оголошено про надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Порошенко телефоном розповів Олланду та раднику Меркель про активізацію бойовиків на Донбасі

Порошенко телефоном розповів Олланду та раднику Меркель про активізацію бойовиків на Донбасі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація