Порошенко із Гройсманом озвучили послам G7 головні завдання нового уряду

Порошенко із Гройсманом озвучили послам G7 головні завдання нового уряду

Фото: Сайт президента України

Глава уряду обіцяє завершити операційний план дій КМУ. 

Сьогодні, 16 травня, президент України Петро Порошенко провів зустріч із послами країн "Великої сімки" (G7) та главою представництва Євросоюзу в Україні Яном Томбінським.

Переговори відбулися напередодні саміту G7 в Японії, який відбудеться 26-27 травня.

Порошенко наголосив, що із попередньої зустрічі у країні багато чого змінилося – вона отримала новий уряд та коаліцію. Також український лідер додав, що програма КМУ сформована на основі пропозицій Нацради реформ, програми МВФ та Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

Порошенко наголосив, що Україна не відступиться від реформ, що  необхідні для європейської інтеграції України, зокрема проведенні децентралізації, судової реформи.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, своєю чергою,  повідомив про першочергові кроки та пріоритетні завдання уряду. Зокрема, йдеться про завершення підготовки операційного плану дій КМУ до кінця 2016 року та готовність його представити вже найближчим часом.

Найбільш важливими та першочерговими реформами Гройсман назвав продовження реформи державної служби, подальша децентралізація, приватизація державних компаній та реформа системи державних закупівель, продовження податкової реформи та створення умов для належного адміністрування податків.

Також Порошенко висловив сподівання, що у ЄС якнайшвидше розглянуть питання щодо запровадження безвізового режиму для українців. 

Нагадаємо, 16 травня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін завершує роботу над операційним планом реформ, які будуть здійснені до кінця року і результатом яких стане відновлення економічного зростання країни. Обговорити документ у Кабміні планують із нардепами. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація