Порошенко на саміті в Стамбулі назвав кількість постраждалих від російської агресії українців

Порошенко на саміті в Стамбулі назвав кількість постраждалих від російської агресії українців

Петро Порошенко / Фото: Reuters

Через вторгнення РФ близько 1,8 мільйона стали внутрішніми біженцями.

Вже більше двох років Україна є ціллю російської агресії, а гуманітарні наслідки цієї агресії становлять більше 10 тисяч загиблих українців, більше 20 тисяч поранених, і близько 1,8 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час Всесвітнього гуманітарного саміту ООН у Стамбулі, повідомляє його прес-служба.

"Світ знов до небезпечного рівня потерпає від жорстоких конфліктів, соціальних зламів, природніх та техногенних катастроф. Універсальні цінності Статуту Об'єднаних Націй ставляться під сумнів одним з тих, хто покликаний їх захищати. Геополітичні амбіції ставляться понад принципи і норми міжнародного права, і навіть – понад людські життя", - наголосив глава держави.

Порошенко зауважив, що український досвід на Донбасі свідчить, що дуже важливим є не лише вчасно приділити увагу вирішенню негайних гуманітарних потреб, але й пошуку довготривалих рішень. 

Він додав, що Україна повністю підтримує Порядок денний для людства, що є "направду важливою платформою для дій, змін та взаємної відповідальності".

Сьогодні, 23 травня президент України Петро Порошенко розпочав робочий візит до Туреччини, де бере участь у Всесвітньому гуманітарному саміті Організації об'єднаних націй. У Стамбулі він вже зустрівся, зокрема, з  главою Словацької Республіки Андреєм Кіскою, генсеком Ради Європи Турб'єрном Ягландом, прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Лідери понад 60 країн світу з'їхались на перший Всесвітній гуманітарний саміт ООН

Лідери понад 60 країн світу з'їхались на перший Всесвітній гуманітарний саміт ООН

Повʼязані теми:

Наступна публікація