Порошенко на зустрічі з президентом Польщі: Історичними питаннями мають займатися історики

Порошенко на зустрічі з президентом Польщі: Історичними питаннями мають займатися історики

Анджей Дуда та Петро Порошенко / Фото: Reuters

У липні Сейм Польщі визнав Волинську трагедію 1943-45 років "геноцидом".

Президент України Петро Порошенко та глава Республіки Польща Анджей Дуда заявили про подовження діалогу між країнами щодо історичних питань.

"Ні в якому разі цей діалог не має працювати на користь третьої країни. Від будь-яких ускладнень стосунків не виграють ні поляки, ні українці", - сказав Порошенко після зустрічі з Дудою.

Глава держави вважає: політики мають сказати своє слово щодо того, що "ми пробачаємо і просимо пробачення".

Петро Порошенко підкреслив, що історичними питаннями мають займатися історики, і необхідно знайти концепцію, яка влаштує обидві країни.

Петро Порошенко та глава Республіки Польща Анджей Дуда / Фото: Сайт президента України
 

"Маємо шанувати нашу історію і робити кроки, які лише сприяють покращенню відносин між нашими державами. Українсько-польський діалог має надалі ґрунтуватися на формулі поєднання та порозуміння наших народів", - наголосив він.

Президент України висловив сподівання, що порозуміння буде знайдено найближчим часом та ще раз наголосив: "Українська сторона готова до відвертого та конструктивного діалогу з питань трагічних сторінок нашої спільної історії".

Анджей Дуда зазначив, що спільними зусиллями Україна та Польща будуть намагатися зробити діалог щодо історичних питань більш продуктивним.

"Можете сподіватись наших узгоджених дій в цьому питанні. І вже в грудні, думаю, ми будемо в змозі говорити про конкретні речі", - підкреслив президент Польщі.

Нагадаємо, 22 липня польський Сейм підтримав резонансну постанову, в якій визнав Волинську трагедію 1943-45 років "геноцидом, вчиненим українськими націоналістами проти мешканців ІІ Речі Посполитої".

Чорна сторінка: причини непорозумінь України та Польщі через Волинську трагедію

Чорна сторінка: причини непорозумінь України та Польщі через Волинську трагедію

Повʼязані теми:

Наступна публікація