Порошенко нагородив видатних українців в оновленому Маріїнському палаці

Порошенко нагородив видатних українців в оновленому Маріїнському палаці

Фото: Getty Images

Парк поблизу на час церемонії перекрили з міркувань безпеки.

Маріїнський палац відкрили після ремонту, який тривав понад три роки. Президент Петро Порошенко вже використав його як місце для нагородження орденами і медалями видатних українців до Дня Незалежності, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На час перебування глави держави в палаці для киян закрили Маріїнський парк. На його територію пропускали тільки за списками акредитації. В самому палаці змінили підлогу. Весь ремонт називають косметичним – освіжили новою фарбою стіни та стелі, встановили нові люстри та меблі.

У Маріїнському палаці Порошенко нагородив видатних українців

У Маріїнському палаці Порошенко нагородив видатних українців

Порошенко прибув на нагородження разом із дружиною. Після виконання Гімну України глава держави виголосив промову, а по ній розпочав церемонію нагородження з вояків АТО. Слідом відзнаки одержали співаки, лікарі, вчителі та інші.

Серед нагороджених були й чиновники. Зокрема, орден отримала колишня очільниця Мінфіну Наталя Яресько. З президентом вона спілкувалася на урочистостях довше за інших. Але запевняє, що у велику політику повертатися не планує – займається дітьми. "Старша донька відлітає в університет, то ми пакуємо валізи", - каже екс-міністр.

Поговорити з президентом встиг і нагороджений боєць батальйону Кульчицького Андрій Марчук. "Подивилися одне одному в очі. Прислухається, думаю", - сподівається військовий.

Як повідомлялося, цього ж дня президент вручав ключі від нових квартир співробітникам СБУ. Всього нові помешкання отримали 192 чоловіка. За словами президента, на черзі - спорудження ще чотирьох будинків на 167 квартир, собівартість квадратного метра яких становить менше 9 тис. гривень. Левова частина тих, хто сьогодні отримує житло, є учасниками АТО, додав він.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація