Порошенко натякнув телеканалам на добровільну українізацію

Порошенко натякнув телеканалам на добровільну українізацію

Фото: УНІАН

Глава держави просить, щоб української мови в ефірі було більше.

Президент Петро Порошенко знову закликав телеканали збільшити українське мовлення в ефірі. На думку глави держави, у деяких телеканалів частка української в ефірі неприпустимо мала і мусить змінитися в бік зростання, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Глава держави згадав про цю проблему у своєму щорічному зверненні до Верховної Ради і додав, що це питання вже порушували два тижні тому, тож вирішити його слід швидко. За словами Порошенка, він припускає, що російськомовні канали збільшать частку української ще до того, як парламент ухвалить закон, який змусить їх це робити.

Порошенко знову закликав телеканали збільшити українське мовлення в ефірі

Порошенко знову закликав телеканали збільшити українське мовлення в ефірі

"У такій чутливій сфері свідома саморегуляція — це завжди краще, ніж примус законом, тим більше, що ми жодним чином не зазіхаємо на право телеканалів та радіостанцій мовити російською та іншими мовами для задоволення потреб громадян України", - пояснив Порошенко.

Одночасно з цим голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликає президента Петра Порошенка підписати закон про визначення неєвропейськими телерадіопередач держави-окупанта.

Повʼязані теми:

Наступна публікація