Порошенко назвав резолюцію ООН щодо Криму справжньою перемогою справедливості

Порошенко назвав резолюцію ООН щодо Криму справжньою перемогою справедливості

Фото: Reuters

Президент пообіцяв продовжувати роботу з деокупації півострова.

Президент України Петро Порошенко назвав ухвалену 15 листопада резолюцію комітету Генасамблеї ООН про права людини в Криму справжньою перемогою справедливості.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Переконливий результат ініційованої Україною резолюціï ГА ООН про права людини в Криму - це справжня перемога справедливості. У документі ООН Росію названо державою-окупантом, а українські Крим і Севастополь - тимчасово окупованими територіями", - зазначив президент.

Порошенко подякував усім державам, які підтримали документ, і пообіцяв і далі зміцнювати міжнародно-правову базу для деокупаціï украïнського Криму.

Глава МЗС України Павло Клімкін зі свого боку зазначив, ще постійний правозахисний моніторинг ООН, який передбачає резолюція, - це перший крок щодо деокупації півострова. За його словами, відтепер формулювання "тимчасова окупація української АРК і Севастополя" буде офіційно в усіх документах ООН щодо деокупації Криму.

Нагадаємо, третій комітет Генеральна асамблея ООН схвалив українську резолюцію щодо прав людини в окупованому Криму. За резолюцію проголосували 73 країни, 76 утрималися, 23 були проти, серед останніх – Росія і Білорусь. Резолюція підтверджує територіальну цілісність України, невизнання анексії Криму, закликає Росію надати безперешкодний доступ для моніторингу ситуації з правами людини на окупованому півострові. Уперше в документах ООН Росія називається державою-окупантом, а АР Крим i Севастополь тимчасово окупованою територією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація